Az új, bolygónkkal kapcsolatos céljaink segítségével azon fogunk dolgozni, hogy csökkentsük a környezetre gyakorolt hatásunkat, segítünk összehangolni a változó világunk élelmiszerekkel, italokkal, valamint a természetes erőforrásokkal kapcsolatos szükségleteit. Alább megtekintheted a 2025-ig elérni kívánt céljainkat, ezek tervezett megvalósítási módjairól lejjebb találsz további információkat. 

Hatékony vízhasználat a mezőgazdaságban
​2025-ig elérni kívánt cél: a közvetlen mezőgazdasági ellátási láncunk vízhasználattal kapcsolatos hatékonyságának 15%-os növelése a magas vízkockázatú* beszerzési területeken. Ez a mennyiség hozzávetőlegesen megegyezik a PepsiCo közvetlen műveleteinek összes vízhasználatával.

Hatékony vízhasználat** és WASH a közvetlen műveletekben

2025-ig elérni kívánt cél: további 25%-kal növelni az eddig elért 25%-os javulást a hatékony vízhasználat területén 2025-ig, a magas vízkockázatú területeken történő gyártási műveletekre fókuszálva.

2025-ig elérni kívánt cél: a víz újrafelhasználásának maximalizálása a magas vízkockázatú területeken, és annak biztosítása, hogy a műveleteinkből származó szennyvíz 100%-a megfelel a PepsiCo környezetvédelemmel kapcsolatos magas elvárásainak.

2025-ig elérni kívánt cél: megfelelő hozzáférést biztosítani a biztonságos vízhez és a higiéniához (WASH: water, sanitation, hygiene) a gyári alkalmazottaink 100%-ának.

Helyi pótlás
2025-ig elérni kívánt cél: a magas vízkockázatú területeken végzett gyártási műveleteink során elhasznált víz 100%-ának pótlása, és annak biztosítása, hogy a pótlás azon a vízgyűjtő területen történik, ahonnan a vizet korábban elhasználták.

A víz tisztelete

2025-ig elérni kívánt cél: a határozott vízügyi irányítást szorgalmazó szószóló szerep az olyan közösségekben és vízgyűjtő területeken, ahol tevékenységeket folytatunk, népszerűsítve a helyi igényekkel összhangban lévő vízzel kapcsolatos megoldásokat.

2025-ig elérni kívánt cél: érdekgazdákkal történő együttműködések kezdeményezése és támogatása a vízügyi kockázatok kezelése és a bizonytalansági tényezők csökkentése érdekében.

2025-ig elérni kívánt cél: a PepsiCo alapítványa és annak partnerei segítségével hozzáférést biztosítani a biztonságos vízhez (2006 óta számolva összesen 25 millió embernek) a világ legnagyobb vízkockázatú területein, kiemelt figyelmet fordítva azokra a közösségekre, melyek közelében a PepsiCo jelen van.

*A vízkockázatról a World Resources Institute Aqueduct elnevezésű eszköze, illetve belső és külső szakvélemények adnak információt.

** Az italgyártó tevékenységünkhöz kapcsolódó hatékony vízhasználat benchmarking adataihoz a Beverage Industry Environmental Roundtable (BIER) eszközei által jutunk hozzá. A snackgyártási tevékenységünk hatékony vízhasználatához kapcsolódó benchmarking további fejlesztéseket igényel.

Alacsonyabb széndioxid-kibocsátás

2030-ig elérni kívánt cél: Az Egyesült Nemzetek "2030 Agenda for Sustainable Development" nevű kezdeményezésének támogatására, illetve a klímaváltozás és hatásai leküzdése érdekében azon fogunk dolgozni, hogy legalább 20%-kal csökkentsük az üvegházhatású gázkibocsátást a teljes tevékenységünk során, ezzel vesszük ki a részünket abból, hogy a globális hőmérsékletnövekedést 2 °C alá tudjuk szorítani.

Az erőforrások fenntarthatósága

2020-ig és 2025-ig elérni kívánt célok: A PepsiCo Sustainable Farming Initiative (SFI), vagyis a fenntartható mezőgazdaságért indított kezdeményezés vagy az ezzel egyenértékű programok segítségével 2020-ig arra törekszünk, hogy a közvetlen mezőgazdasági nyersanyagokat fenntarthatóan szerezzük be; illetve, hogy 2025-ig fenntarthatóan szerezzük be a nem közvetlen, fontosabb mezőgazdasági nyersanyagokat.

2020-ig elérni kívánt cél: A korábbi célkitűzésünk alapján továbbra is folytatjuk azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek segítségével 2020-ig fenntarthatóan szerezhetjük be a pálmaolaj és a nádcukor 100%-át.

​Csökkentjük a nem újrahasznosítható hulladék kibocsátását

2025-ig elérni kívánt cél: a hatékony és felelősségteljes hulladékgazdálkodás segítségével arra törekszünk, hogy a közvetlen műveleteink során teljesen lecsökkentsük a hulladéklerakókba kerülő hulladék mennyiségét.

Az ételpazarlás felére csökkentése

2025-ig elérni kívánt cél: azon dolgozunk, hogy a felére csökkentsük a közvetlen műveleteink során keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét.

Visszaváltható vagy újrahasznosítható csomagolás

2025-ig elérni kívánt cél: arra törekszünk, hogy a csomagolásaink 100%-át visszaválthatóra vagy újrahasznosíthatóra tervezzük, illetve partnereket keresünk a csomagolások visszaváltásának és újrahasznosíthatóságának növeléséhez. 

Back to top