A PepsiCo alkalmazottai szívesen segítenek, a 2015-ös év során becsléseink szerint világszerte több, mint 120 000 órányi önkéntes munkát végeztek a kollégáink. 

2017 elején két hónapon keresztül mosolygós képekkel volt tele a közösségi média: a Lay’s Smiles rendhagyó csomagolásai számtalan fogyasztót inspiráltak vicces fotók készítésére. Azonban ezek többet értek a borongós téli napok vidámabbá tételénél, hiszen minden #laysmosoly hashtaggel megosztott fotó 250Ft-ot jelentett, így a kampány végére  5 000 000 Ft adományt sikerült összegyűjteni a Mosolyfestők Alapítványnak. Az alapítvány olyan, gyermekeket foglalkoztató intézményekben (iskolák, óvodák, korházak stb.) dekorál falakat, ahol mindez anyagilag nem lenne megvalósítható. Bízunk benne, hogy ez az adomány lehetővé tette számukra, hogy még több gyermek és fiatal arcára csalhassanak mosolyt az elkövetkező időszakban. Az adomány átadását követően a FÁÜ Zrt. dolgozói egy vidám hangulatú közös festéssel zárták a kampányt. Az önkéntes akción a kampány arcaként megismert Istenes Bence, valamint a Mary PopKids tagjai is részt vettek. 

A magyar PepsiCo a székesfehérvári „Teljes Élet” Szociális Alapítvány munkáját támogatta 2016-ban a jótékonysági programjának keretében 10 000 dollárral. Az alapítvány évente több, mint 130 sérült fiatalnak és családjának segít Fejér megyében.

A PepsiCo ’’50 for 50’’ elnevezésű jótékonysági programjának célja az volt, hogy a vállalat a társadalmi felelősségvállalása részeként egy olyan szervezet munkáját támogassa, amely tevékenysége a társadalom számára kiemelkedően fontos.

A ’’50 for 50’’ program során a dolgozók szavazhatták meg, melyik helyi közösség munkáját szeretnék támogatni, melyik ügy mellé állnak. Így a dolgozók döntése alapján a PepsiCo a „Teljes Élet” Szociális Alapítványnak adományozott 10 000 dollárt.

Az alapítvány egy-két hétre tehermentesíti a szülőket az állandó gondozás alól, hiszen amíg a fiatalok táboroznak, addig a szüleik kikapcsolódhatnak, ami pénzben nem mérhető segítséget jelent számukra. Az alapítvány munkájával hozzájárul ahhoz is, hogy a sérült fiatalok is egyre teljesebb életet élhessenek, és megtalálják a társadalomba való beilleszkedés lehetőségeit. A gyermekeknek a táborozás környezetváltozást, hozzáértő foglalkoztatást jelent, valamint találkozhatnak más sérültekkel és az őket segítő fiatalokkal.

A PepsiCorps programot a kollégáink egy csoportja indította el a vezérigazgatónk, Indra Nooyi támogatásával.  A program kiváló példája annak, hogy a PepsiCo mennyire támogatja az alkalmazottai elkötelezettségét és tettrekészségét, hogy jobbá tegyék a világot. A PepsiCorps a világ különböző pontjaiból jövő önkéntesek tudását használja, hogy csapatként segítsenek egy-egy helyi közösségnek megbírkózni a kihívásokkal.  

2011 óta nyolc PepsiCorps csapat fejezett be projekteket hat országban (Ghána, India, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Fülöp-szigetek, USA), hogy fejlessze az esővíz begyűjtését, támogassa az egészséges étkezési szokásokat, valamint a fenntartható mezőgazdaságot és segítsen a nőknek sikeres vállalkozóvá válniuk.

Back to top