Katasztrófa esetén és amikor az embereknek segítségre van szükségük, a PepsiCo és a PepsiCo Alapítvány támogatja a bajban lévő családokat és közösségeket. 

A PepsiCo India és a PepsiCo Alapítvány a segélyszervezeti partnerekkel együttműködve vízzel, élelmiszerrel és egyéb ellátmánnyal támogatta az embereket a 2015-ös nepáli pusztító földrengés után. A PepsiCo és a helyi palackozó partnerünk 70 000 liter Aquafina ásványvizet és egy tonnányi Quaker terméket adományozott a rászorulóknak. A PepsiCo Alapítvány 250 000 USD-vel támogatta az Amerikai Vöröskeresztet és a World Food Progam nevű szervezetet, így összesen 500 000 USD összegben segített a bajbajutottakon. Ezenfelül a PepsiCo Alapítvány még 50 000 USD értékben gyűjtött munkavállalói adományokat a nepáli katasztrófa által sújtott embereknek. 


A Michigan állambeli Flint egy soha addig nem látott vízkrízissel volt kénytelen szembenézni, amikor kiderült, hogy a lakásokban és a üzletekben ólomszennyezett volt az ivóvíz. A PepsiCo a Walmart-tal és más gyártókkal együttműködve 1,5 millió palack Aquafina vizet adományozott a lakosoknak.  

A 2015-ös év végén az indiai Chennai-ban a súlyos áradást követően a PepsiCo ásványvizet adományozott, illetve a kiskereskedőkkel együttműködve rizst és egyéb élelmiszert juttatott a lakosságnak. Ezenfelül a PepsiCo Alapítvány 500 000 USD-vel segítette a helyi "Smile" Alapítvány munkáját, akik segítséget nyújtottak a katasztrófát követően. 

Back to top