A PepsiCo és a PepsiCo Alapítvány a legjobb támogatókkal együttműködve hat stratégiai fontosságú területen tevékenykedik, melyek a helyi közösségek segítségét szolgálják és a biztos jövőkép kialakítását, megőrzését. 

Bolygó
Vízellátás – A vízhiányos területeken élő közösségek biztonságos vízellátásának biztosítása, és az ellátásra irányuló megoldások alkalmazása. 

Fenntartható mezőgazdasági adottságok kiterjesztése – Fejlett termelői gyakorlatok felhasználása a hiányt szenvedő közösségekben a gazdálkodók megélhetésének javítására.

Emberek
Munkaképesség elősegítése – Oktatási-, és képzési programok támogatása, melyek a rászoruló hallgatóknak segítenek a tanulási és pénzkereseti potenciáljuk maximalizálásában.

Nők és lányok képességfejlesztése – Olyan programok támogatása, melyek erősítik a nők gazdasági szerepét, és felruházzák a serdülő lányokat a munkavégzéshez szükséges képességekkel és magabiztossággal.

Egészséges életmódra való bátorítás – Közösségek oktatása az egészséges étkezés és fizikai aktivitás fontosságáról, a középpontban a család és a közösség elsődleges, meghatározó szerepével.

Az olcsó élelmezés elérhetőségének növelése – Élelmezési megoldások kifejlesztése a hiányt szenvedő közösségek részére, és az egészséges ételekhez való hozzáférés növelése.

2005 óta a PepsiCo és az alapítványa több, mint 900 millió dollár készpénzt és terméket adományozott az ezeken a területeken működő társaságoknak.

A PepsiCo-nak a Performance with Purpose felé történő folyamatos elkötelezettsége részeként a PepsiCo Alapítvány lehetőséget teremt a munkavállalóknak, hogy segítségükkel jelentős javulást érjenek el a nők és családok életében szerte a világon.

Az alapítvány 1 millió USD-t adományozott a Kivának, egy non-profit szervezetnek, amely rászoruló vállalkozóknak kínál hiteleket egy úttörő partneri programban, "Spark a future" (Egy fényesebb jövő) elnevezéssel. Az adomány ezernyi 25 USD-s hitelre került felosztásra, melyeket az alkalmazottak – saját költség nélkül – kiadhatnak az általuk választott igénylőnek.

A "Spark a future" program 2016 év eleji globális elindulása óta a PepsiCo 60 országból származó munkavállalója adott kölcsönt 56 országba. A kedvezményezettek több, mint 80%-a nő, legtöbbjük az élelmiszeriparban, vagy mezőgazdaságban dolgozik, vagy tanulmányi hitelt vesz fel. A program öt éve alatt az alapok többszöri odaítélésre és visszafizetésre kerülnek, nők és családjaik tízezreit segítve egy fényesebb jövőhöz.

Back to top